Pasteurova technologie vaření piva

Pasteurova technologie vaření piva je proces zahřívání piva na určitou teplotu za účelem zabití mikroorganismů a prodloužení trvanlivosti nápoje. Tato technologie, pojmenovaná po slavném francouzském chemikovi Louisi Pasteurovi, umožňuje zachovat kvalitu a chuť piva tím, že eliminuje nežádoucí mikroby, které by mohly způsobit zkázu nebo zkazit nápoj.

Skladem
390 Kč
Kategorie: Revoluční objevy

Jak to vůbec funguje?

Pasteurova technologie vaření piva zahrnuje zahřátí piva na určitou teplotu (obvykle kolem 60-70 °C) a udržování této teploty po určitou dobu. Tímto způsobem jsou všechny mikroorganismy, včetně kvasinek, bakterií a plísní, zničeny nebo deaktivovány. Po procesu pasteurizace je pivo rychle chlazeno, aby se minimalizovaly změny v chuti a aromatu nápoje. Pasteurování piva umožňuje pivovarům prodloužit trvanlivost a stabilitu piva, což je zvláště důležité pro výrobu lahvového nebo plechovkového piva, které musí být skladováno a distribuováno po delší dobu. Tato technologie se také používá k zajištění bezpečnosti potravin a prevenci infekcí spojených s konzumací piva.

 

Rozměr: 297mm x 420mm (A3)

Ilustrace inspirovaná vynálezy, které změnily náš svět.

Vysoce kvalitní tisk na kvalitním papíře.

Plakát je balen v tubusu a netkané textilii.

Rám není součástí produktu.

Zpět do obchodu